Tietoa kilpailusta

Tietoa kilpailusta

Joukkueiden lukumäärä

Kilpailuun otetaan tänä vuonna 42 joukkuetta, joista 12 joukkuetta Elite-sarjaan ja 30 joukkuetta RX-sarjaan.

Joukkueiden ajantasalla olevat tiedot voit tarkastaa osoitteesta Reppi.fi

Joukkueet / RX

RX-sarjassa joukkueeseen mahtuu kaiken tasoisia urheilijoita. Lajit mittaavat ennen kaikkea joukkueen yhteistoimintaa, jolloin korostuu joukkueen tasapainoisuus, yhteishenki ja sisukkuus. Tekniikan on hyvä olla kunnossa, mutta taktikoinnillakin pärjää pitkälle. RX-sarjan lajit suoritetaan lauantaina Yyterin hiekkarannalla.

Joukkueet / elite

Elite-sarjassa joukkueen jäsenten oletetaan suoriutuvan tyypillisistä toiminnallisen harjoittelun kilpailuissa esiintyvistä liikkeistä. Elite-sarjassa kilpaillaan kahtena päivänä. Perjantaina kisapaikka antaa mahdollisuuden käyttää perinteisempää kisakalustoa, kuten levytankoja ja koneita. Lauantaina kisaillaan rannalla, jossa lajit on suunniteltu ulkoilmaan ja hiekalle sopiviksi.

MITEN VALMISTAUTUA KILPAILUUN?

Kilpailusta, lajeista ja välineistä tullaan antamaan vinkkejä ja lisätietoa pitkin kevättä. Ota sosiaalisen median kanavamme seurantaan niin kuulet ensimmäisenä viimeisimmät vinkit:

https://www.facebook.com/YyteriSandstorm/

https://www.instagram.com/yyterisandstorm/

Seuraavat kolme kohtaa kannattaa jokaisen joukkueen kuitenkin pitää mielessä.

KOKOONPANO

Joukkueen kokoonpano on kaiken a ja o. Hyvä joukkue on tasapainoinen, jossa jokaisella on oma selkeä rooli. Joukkueella on kapteeni, joka johtaa joukkuetta kaikissa tilanteissa.

Tiimityöskentely

Mikään ei voita yhteen hiileen puhaltavaa joukkuetta. Olipa kyse sitten madon kanssa tehtävistä liikkeistä, parin kanssa toimimisesta tai viestikapulan viemisestä, joukkueen tulos on aina tekijöidensä summa. 

Harjoittelu joukkueena

Mikään ei voita hyvää valmistautumista. Joukkuekilpailu edellyttää yksilöiden toimimista yhdessä. Jokaisella joukkueen jäsenellä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Harjoittelu joukkueena auttaa löytämään ja tunnistamaan joukkueen kehityskohteet.