Ajankohtaista

Kausi 2022

Mitä uutta vuonna 2022 Yyteri Sandstorm?

Yyteri Sandstorm kilpailun pitkän aikavälin tavoitteena on luoda kansainväliset laatukriteerit täyttävä joukkuekilpailu. Viime vuoden kilpailusta saadun palautteen perusteella Elite-sarjan kilpailuun on tuotu karsinta, jonka kautta selvitetään 11 finaalijoukkuetta vuoden 2021 voittajajoukkueen haastajaksi. Karsinnan kautta voi lunastaa paikan myös RX-sarjaan (sijoille 12-19 sijoittuneet), jolloin kisapaikan voi saavuttaa urheilemalla, nopeuskilpailun sijaan.

Vuoden teemana on laadun parantaminen, mikä tulee näkymään kaikessa tekemisessä. Koemme, että meillä on parannettavaa kilpailun jokaisella osa-alueella: lajisuunnittelussa, aikatauluissa, katsojien huomioinnissa, markkinoinnissa jne. Haluamme aktiivisesti haastaa itseämme ja kehittää jokaista osa-aluetta, jotta Yyteri Sandstorm tarjoaisi entistä paremman kisakokemuksen urheilijoille, katsojille ja vapaaehtoisille.

Mihin suuntaan Elite-sarjaa kehitetään?

Elite-sarjan kilpailua halutaan kehittää pitkäjänteisesti kohti kansainvälisen kilpailun mittasuhteet ja laatukriteerit täyttävää kovatasoista joukkuekilpailua. Elite-sarjan tavoitteena on tulevien vuosien aikana houkutella kotimaisten kärkijoukkueiden haastajiksi myös ulkomaisia joukkueita. Tämä kehityssuunta nähtiin jo konkreettisesti vuonna 2021 kun Elite-sarjan voittajaksi kruunattiin kolmesta saksalaisesta ja yhdestä suomalaisesta koottu joukkue Muija & The GERbils.

Vuodesta 2022 alkaen Yyteri Sandstorm panostaa merkittävästi kilpailun lajisuunnitteluun ja ohjelmointiin. Olemmekin erittäin iloisia saadessamme kertoa, että vuoden 2009 CrossFit Games voittaja Mikko Salo on liittynyt osaksi kilpailun lajisuunnittelutiimiä ja vastaa karsinnan sekä kesän kilpailun lajisuunnittelusta. Mikon vertaansa vailla oleva lajituntemus, kokemukset lukuisista CrossFit-kilpailuista sekä urheilijan kokemuksien ymmärtäminen vievät lajisuunnittelun aivan uudelle tasolle. Mikon avulla Yyteri Sandstorm tarjoaa kilpailijoilleen huikean kisakokemuksen!

Vuoden 2022 Elite-sarjan kilpailu on kaksipäiväinen ja molemmat päivät kilpaillaan Yyterissä. Kesällä Yyterin aluetta tullaan hyödyntämään entistä laajemmin, eikä kenkien alla tule joka lajissa olemaan hiekkaa.

Elite-karsinta, mikä juttu?

Karsinta on aikavälillä 15.4.-2.5.2022 suoritettava, kolmesta lajista koostuva, online-karsinta. Lajit saattavat sisältää erikseen pisteytettäviä osia ja lajit voi suorittaa missä järjestyksessä tahansa.
Lajien suunnittelu on tehty Mikko Salon johdolla ja ne on suunniteltu siten, että karsinnan pystyy suorittamaan täysipainoisesti yhden viikonlopun aikana. Tiedostamme, että neljän henkilön aikataulujen sovittaminen voi olla hankalaa ja siksi olemme halunneet rakentaa karsinnan, joka voidaan suorittaa mahdollisimman tehokkaasti ilman että se häiritsee liikaa urheilijoiden omaa ohjelmointia. Testinä karsinta painottaa joukkueen suorituskyvyn lisäksi erityisesti taktisia ominaisuuksia ja monet joukkueet saattavatkin löytää itsensä tekemässä lajeja useaan eri kertaan. Olemme luottavaisia, että karsinta löytää varmasti oikeat Elite-sarjan joukkueet kesän 2022 kilpailuun.

Entä RX-sarja?

Rx-sarjan tarkoituksena on pitkällä tähtäimellä toimia osallistumisen näkökulmasta matalan tason kilpailuna tarjoten kuitenkin osallistujilleen urheilullisesti kovatasoisen joukkuekilpailun. RX-sarja voi toimia toisille joukkueille etappina kohti Elite-sarjaa ja toisille mukavana urheilufestarina keskellä Suomen kesää. 30 joukkueen sekaan mahtuu niin aloittelijat kuin kokeneet kisakonkaritkin.
Vuonna 2022 kilpailu on palautteen perusteella edelleen yhden päivän mittainen. Merkittävä muutos aiempiin vuosiin on Elite-sarjasta poikkeava ohjelmointi. Aiempien vuosien tapaan RX-sarjan lajit eivät tule olemaan skaalattuja versioita Elite-sarjan lajeista vaan kokonaan omat lajinsa. Näin Elite-sarjan ja Rx-sarjan kesken ei synny turhaa vertailua ja RX-sarjan lajit voidaan sovittaa paremmin yhden päivän aikatauluun.

Kisapaikat on tyypillisesti myyty loppuun muutamassa minuutissa. Halusimme tarjota RX-sarjan joukkueille mahdollisuuden saavuttaa kisapaikka urheilemalla. Elite-karsinnan sijoille 12.-19. yltäneet joukkueet saavat etuosto-oikeuden RX-sarjan kilpailuun. Joidenkin joukkueiden kohdalle voi osua yllätys kun paikka aukeaakin RX-sarjan sijaan Elite-sarjassa!

Nähdäänkö kesällä uusia välineitä ja suorituspaikkoja?

Kyllä nähdään. Kilpailumme on tyypillisesti tarjoillut aina jotain uutta eikä tämä vuosi ole poikkeus. Yyterin alue kehittyy vauhdilla ja tiedossa on uusia mielenkiintoisia suorituspaikkoja. Kenkien alla ei aina tarvitse olla hiekkaa vaikka hiekkarannalla kilpaillaankin.
Välineiden osalta luvassa on tuttuun tapaan uusia välineitä, joita lajisuunnittelutiimimme on kartoittanut pitkin vuotta. Nähdäänkö mato tänä vuonna? Aivan varmasti nähdään!

Miten huomioitte vapaaehtoiset?

Perustimme syksyllä urheiluseuran Yyteri Sandstorm kilpailun ympärille. Seura kantaa nimeä YSA ja on virallinen Suomen Painonnostoliiton jäsenseura. Seuran tavoitteena on Yyteri Sandstorm kilpailun järjestämisen lisäksi ylläpitää aktiivista seuratoimintaa edistämällä alueellisesti toiminnallisen joukkueurheilun tunnettuutta, tukea kilpailuihin tähtääviä joukkueita sekä järjestää jäsenilleen aktiivista toimintaa ympäri vuoden.

Kesän kilpailun vapaaehtoiset koostuvatkin pitkälti oman seuran väestä, mikä entisestään tukee tapahtuman kehittymistä pitkällä aikavälillä. Tutussa porukassa on mukava toimia ja hommat sujuvat, kun ympärillä on tuttuja naamoja. Seura järjestääkin jäsenilleen toimintaa ympärivuoden joukkuekilpailemiseen liittyvien teemojen ympärillä.

Miten huomioitte katsojat?

Katsojien viihtyisyyteen ja tapahtumatuotantoon kilpailun ulkopuolella tullaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Kilpailun vieminen molemmiksi päiviksi Yyteriin mahdollistaa yhtenäisen kokonaisuuden rakentamisen katsojien näkökulmasta.

Katsojille on suunniteltu siirrettäviä katsomoita, jotta kilpailun seuraaminen olisi helpompaa. Lisäksi alueelle tuodaan entistä enemmän telttoja ja muita suojia, jotta katsojat ja kilpailijat pääsevät suojaan vaihtelevalta säältä. Ruokahuoltoon on panostettu entistä enemmän huomiota, jotta vaihtoehtoja olisi tarjolla riittävästi ja ruokaa olisi saatavilla aamusta iltaan kaikille halukkaille.

Iltabileitä ei aiempina vuosian ole onnistuttu järjestämään, mutta tänä vuonna tähän panostetaan erityisesti. Virkistyshotellille tulee livebändi ja tarvittaessa billeet jatkuvat yökerhossa aamutunneille saakka.

Miten osallistun kilpailuun

Elite-karsinnan ilmoittautuminen on auki, joten voit ilmoittaa joukkueesi mukaan vaikka heti. RX-sarjan kisapaikat tulevat myyntiin 16.5.2022, joten viimeistään silloin kannattaa olla hereillä.

Mikäli karsinnassa pärjääminen epäilyttää, niin siihen kannattaa ehdottomasti osallistua. Oman joukkueen kesken on hyvä tutustua ja harjoitella ennen loppukilpailua ja mikä sen parempi tapa kuin omalla kotisalilla suoritettava online-kilpailu. Karsinnan jälkeen on enää lyhyt aika loppukilpailuun, joten se toimii mainiona osana joukkueenne tarinaa kohti Yyterin hiekkarantoja.

Ilmoittaudu heti Reppi.fi!

JAA

Facebook
WhatsApp
Email